Politika zasebnosti za obiskovalce spletne strani in uporabnike storitev EasyTrans

 

Spletno mesto arzenak.si upravlja

EASYTRANS, prevozi in storitve, d.o.o.
Cesta ob železnici 4
3310 Žalec
Davčna številka: SI29638607
Matična številka: 7095724000
Elektronska pošta: draganovic@siol.net
Telefonska številka: + 386 3 71 333 33
(v nadaljevanju: upravljalec).

 

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas posredno ali neposredno določajo kot posameznika. Posredno vas določajo v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, naslovom elektronske pošte, telefonsko številko, podatki o lokaciji, IP naslovom ali drugimi podatki.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste le obiskovalec spletnih strani upravljalca, o vas zbiramo le podatke o naslovu IP. V primeru kontaktiranja preko objavljenih komunikacijskih sredstev pa se shranijo tudi podatki o pošiljatelju oz. klicatelju in morebitni podatki, ki jih sporočevalec sam poda med komunikacijo.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke?

Pridobljeni osebni podatki, kot je naslov IP, so obravnavani zaupno in anonimno zgolj za preprečevanje neželenega obiska na spletnih straneh upravljalca.

Ostali morebitni osebni podatki, ki ste jih podali v komunikaciji z upravljalcem, pa se uporabljajo kot sredstvo za povratno komunikacijo.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa, saj lahko z njimi odkrivamo in pravočasno preprečimo zlorabe.

Hramba osebnih podatkov

Upravljalec hrani osebne podatke le 14 dni po zajemu oz. do prenehanja komunikacije s stranko oz. obiskovalcem spletne strani.

V primeru suma na zlorabo je ta čas podaljšan, dokler se grožnja ne umakne.

Vse podatke hranimo in varujemo v skladu s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Podatki o pravicah posameznika

Kot obiskovalec spletne strani upravljalca imate naslednje pravice:

  • Pravica do seznanitve.
  • Pravica do popravka.
  • Pravica do izbrisa.
  • Pravica do omejitve obdelave.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov.
  • Pravica do ugovora.
  • Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Dostop do vaših osebnih podatkov

Kot uporabnik storitev upravljalca imate pravico, da preverite, ali upravljalec obdeluje vaše osebne podatke, in do dostopa do vaših podatkov. Če boste zahtevali dostop do podatkov, lahko te prejmete v računalniško generirani obliki.

V primeru uveljavljanja svojih pravic pošljite svojo zahtevo na elektronsko pošto upravljalca.

Piškotki

Upravljalec na spletnem mestu uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob prihodu na spletno stran shranijo na vaš računalnik. Piškotke lahko vklopite ali izklopite v nastavitvah brskalnika in v nastavitvah piškotkov na spletni strani. Če piškotkov ne namestite, se nekatere vsebine morda ne bodo prikazale pravilno ali pa se sploh ne bodo prikazale. Namestitev piškotkov ni pogoj za uporabo spletne strani upravljalca.

Zakaj so piškotki potrebni?

Glavni namen piškotka je zagotavljanje uporabniku prijazne vsebine. Uporabnikova izkušnja je z uporabo piškotkov enostavnejša. Piškotki omogočajo pomnjenje nastavitev uporabnika. Piškotki se uporabljajo za pomnjenje stanja spletne strani (glede na uporabnika), izvajanje spletnih storitev (recimo pri spletni trgovini), lahko zbirajo statistiko o obiskovalcih in obiskih spletne strani, itn. Z njihovo pomočjo lahko aproksimiramo efektivnost našega spletnega mesta.

 

Seznam piškotkov, ki se lahko namestijo na vaš brskalnik

 

Ime piškotka Namen Trajanje Domena
moove_gdpr_popup sprejetje pogojev uporabe 1 leto easytrans.si

Soglasje

Ob obisku spletnih strani upravljalca se strinjate, da se na vaš računalnik namestijo piškotki, katere lahko v brskalniku upravljate sami.

 

Nadzor nad piškotki ali Kako lahko o(ne)mogočite pištkotke?

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Če zamenjate brskalnik ali izbrišete njegove podatke, boste ta postopek morali ponoviti. Več lahko preberete o tem v brskalnikovi dokumentaciji.

 

Kontakt

V primeru kakršne koli nejasnosti smo za vas dosegljivi preko elektronske pošte.